DOLAR 35,6609 0.03%
EURO 37,1932 0.1%
ALTIN 3.155,49-0,12
BIST %
BITCOIN 3646274-2,69%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pasifik Teknoloji ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan İşbirliği Anlaşması

Pasifik Teknoloji ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan İşbirliği Anlaşması

ABONE OL
Aralık 14, 2024 08:20
Pasifik Teknoloji ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan İşbirliği Anlaşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk ve tek insansız helikopteri ALPİN ile dikkat çeken ve Şubat ayında halka açılan Pasifik Teknoloji, bünyesine kattığı Titra Teknoloji ile birlikte önemli bir adım attı. Şirket, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile insansız helikopter tedariğini kapsayan bir sözleşmeye imza attı. 12 Aralık 2024’te imzalanan sözleşme kapsamında teslimatların 2025 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kritik İnsansız Helikopter Tedariği

Pasifik Teknoloji’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Şirketimiz bağlı ortaklığı TİTRA Teknoloji A.Ş. ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, muhtelif adetlerde insansız helikopter tedariğine ilişkin Döner Kanatlı Kargo İHA Projesi sözleşmesi imzalanmıştır.”

“ALPİN, Kritik Bir Ürün Olacak”

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü M. Selman Dönmez, proje hakkında yaptığı açıklamada, “ALPİN İnsansız Helikopter için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzaladığımız bu sözleşme kapsamında, Alpin-2 platformumuzun satışı gerçekleştirilmiştir. Böylelikle yerli ve milli savunma sanayi teknolojilerine katkımızı daha da güçlendirmiş bulunuyoruz. Teslimatlarımızı 2025 yılı içinde tamamlayacağız” dedi.

Hedef: Katma Değerli İhracat

Dönmez, şirketin döner kanatlı kargo İHA’lar ve kamikaze İHA’lar gibi insansız teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Amacımız, yerli ve milli teknolojiler geliştirme hedefi doğrultusunda ilerleyerek Türkiye’nin savunma sanayiindeki katma değerli ihracat gelirlerini artırmaktır.”

Bu işbirliği, Türkiye’nin savunma sanayiindeki inovasyon çalışmalarını güçlendirmek ve ihracat pazarındaki rekabet gücünü artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.